ДИРЕКТОР ЦРУ ТАЄМНО ВІДВІДАВ КИЇВ І ПОПЕРЕДИВ ЗЕЛЕНСЬКОГО ПРО ПЛАНИ РФ – WP

Директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США Вільям Бернс таємно відвідав Київ наприкінці минулого тижня та поінформував президента України Володимира Зеленського про те, що РФ, ймовірно, планує найближчими тижнями та місяцями в контексті війни.

Про це пише The Washington Post із посиланням на джерела, знайомі з візитом.

Джерела стверджують, що під час зустрічі Зеленський та високопосадовці української розвідки обмірковували те, наскільки довго Україна може розраховувати на допомогу США та Заходу після того, як Палата представників США перейшла під контроль Республіканської партії. Бернс на зустрічі нібито заявив, що в якийсь момент через це отримувати цю допомогу стане важче.

«Зеленський та його помічники залишили зустріч минулого тижня з враженням, що підтримка Києва з боку адміністрації Байдена залишається сильною, а екстрене фінансування України у розмірі 45 мільярдів доларів, ухвалене Конгресом у грудні, триватиме принаймні до липня чи серпня», — йдеться у повідомленні. у матеріалі.

За даними джерел, знайомих із перебігом зустрічі, тепер у Києві, однак, менш впевнені щодо перспектив прийняття Конгресом ще одного багатомільярдного пакету додаткової допомоги.

Нагадаємо, що, за даними західних ЗМІ, Вільям Бернс також незадовго до початку повномасштабного нападу РФ на Україну попередив у Києві Володимира Зеленського про те, що на його життя готуються замахи.

Поделиться публикацией