ДИРЕКТОРА «МИКОЛАЇВСЬКОГО БРОНЕТАНКОВОГО ЗАВОДУ» ЗВІЛЬНЕНО ЗА ЗАТРИМКУ У ВИПЛАТІ ЗАРПЛАТ

Миколу Кістріна, директора ДП «Миколаївський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», було звільнено з посади через затримку у виплаті зарплат працівникам підприємства, повідомляє ДХ «Укроборонпром».

«Миколаївський бронетанковий завод» накопичив борг по виплаті заробітних плат за два місяці через прострочену кредиторську заборгованість за договорами з Міністерством оборони України. Це призвело до того, що Державна казначейська служба не погоджує платежі за поточними договорами з Міноборони.

«Неналежне виконання Державного оборонного замовлення, в умовах, коли в країні йде війна – неприпустимо. Це наносить пряму шкоду не тільки обороноздатності України, але і самому підприємству, яке залишається без цінних фахівців через затримки заробітної плати. Враховуючи те, що таке неефективне керівництво підприємством призведе до появи ще більших проблем, мною було прийнято рішення звільнити Миколу Кістріна з посади», – заявив Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Павло Букін.

ДП «Миколаївський бронетанковий завод» на постійній основі проводить планові ремонти та модернізацію БРДМ-2, БТР-70 з оснащенням дизельними двигунами та БТР-80. Окрім того, підприємство розробило ряд модифікацій бронемашин, наприклад, командну-штабну машину БТР-70Ді-02 «Світязь», яка була створена у рамках побудови Єдиної автоматизованої системи управління Збройними Силами України та знаходиться на озброєнні української армії. Також, завод веде власну розробку нової броньованої розвідувально-дозорної машини.

 

Поделиться публикацией