ДИВЕРСАНТИ ЗАКЛАЛИ ВИБУХІВКУ ТА ПІДІРВАЛИ ЛІТАКИ ТА БОЙОВИЙ ГЕЛІКОПТЕР НА РОСІЙСЬКОМУ АЕРОДРОМІ “ЧКАЛОВСКИЙ”

Диверсанти заклали вибухівку та підірвали літаки та бойовий гелікоптер на російському аеродромі “Чкаловский” у Московській області.

Про це 20 вересня ц.р. повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

На аеродромі “Чкаловский” група слідчого комітету РФ розслідує диверсію, внаслідок якої 18 вересня 2023 року було суттєво пошкоджено два літаки та один гелікоптер.

Невідомими особами на аеродромі було закладено вибухівку та підірвано літаки Ан-148 та Ил-20 (обидва відносяться до 354 авіаполку спеціального призначення), а також вертоліт Ми-28Н, який до цього активно залучався до збиття ударних дронів над Московською областю.

На знімках місцем ураження від вибуху на обох літаках вказується зона в районі центроплану. Як повідомляє розвідувальне відомство, суттєві пошкодження літаків не дозволяють швидко повернути їх у стрій.

Відомо, що у гелікоптера вибухом було пошкоджено хвостову балку. Один пасажирський Ан-148 отримав серйозні ушкодження, а інший, що перебував поруч на стоянці, отримав незначні ушкодження.

Відомо, що на аеродромі базуються урядові літаки та військова авіація, зокрема, стратегічно важливі спеціальні розвідувальні літаки та повітряні командні пункти, наприклад, Ил-80, що також відомі як «літаки судного дня».

Враховуючи клас розташованих на аеродромі літаків, об’єкт мав знаходитись під серйозним контролем та охороною. Відповідно, залишається загадкою як невідомим особам вдалось проникнути та вчинити диверсію.

Нагадаємо, що подібним чином 1 листопада 2022 року було скоєно диверсію на військовій авіабазі «Веретье» у Псковській області.

Тоді невідомі особи проникли на територію аеродрому та підірвали два російські ударні гелікоптери Ка-52. Внаслідок вибуху ще два борти отримали суттєві ушкодження.

 

Поделиться публикацией