ДЖОНСОН ПІД ЧАС НЕОГОЛОШЕНОГО ВІЗИТУ ДО КИЄВА ОГОЛОСИВ ПРО ВИДІЛЕННЯ УКРАЇНІ НОВОГО ПАКЕТУ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час неоголошеного візиту до Києва у середу оголосив про виділення Україні нового пакету військової допомоги в розмірі 54 мільйонів фунтів стерлінгів.

Про це 24 серпня ц.р. повідомила «Європейська правда«, посилаючись на на повідомлення британського уряду.

Новий пакет військової допомоги доповнює підготовку Великою Британією транспортних засобів для пошуку мін у водах біля свого узбережжя. Найближчими тижнями український персонал навчать їх використовувати у водах Великої Британії.

До військової допомоги входять безпілотні системи спостереження та протитанкові боєприпасами. Це, зокрема, 850 ручних мікродронів Black Hornet, які спеціально розроблені для використання в містах і селах і призначені для виявлення сил противника, що наближаються.

«Військовослужбовців можна навчити керувати безпілотними літальними апаратами, які менші за мобільний телефон, менш ніж за 20 хвилин. Кожен дрон передає відео в реальному часі та нерухомі зображення, щоб наземні сили могли безпечно захищати міські території», – пояснюють у британському уряді.

«Сьогоднішній пакет підтримки надасть хоробрим і стійким Збройним силам України ще один приріст у спроможності, дозволяючи їм продовжувати відштовхувати російські сили та боротися за свою свободу», – заявив Джонсон.

 

Поделиться публикацией