ДЕРЖСЕКРЕТАР СОЮЗНОЇ ДЕРЖАВИ ЗАЯВИВ ПРО АКТИВІЗАЦІЮ РОБОТИ ПО ІНТЕГРАЦІЇ БІЛОРУСІ ТА РОСІЇ

Держсекретар Союзної держави Григорій Рапота повідомив про пропозицію активізувати роботу по деяким інтеграційним «дорожнім картам» Росії і Білорусії. Він не уточнив, яка зі сторін виступила з пропозицією і які «дорожніх карт» це торкнеться.

«Після того як вони («дорожні карти») були підготовлені, утворилася якась пауза в силу різних обставин, я не хочу зараз їх аналізувати. І ось тільки зараз, скажімо, за деякими «дорожнім картам» — оскільки рішення не прийнято, тому я не називаю, — запропоновано активізувати діяльність», — сказав пан Рапота в ефірі телеканалу «Білорусь 1». За його словами, імпульс роботі над «дорожніми картами» може надати засідання групи високого рівня, яке пройде у вересні.

Пан Рапота також розповів, що питання податкового маневру може бути винесено на рівень Союзної держави. До цього він вирішувалося на міжурядовому рівні. Мінськ оцінює втрати бюджету від російського податкового маневру в 350 млн білоруських рублів (більше 10 млрд руб.).

Нагадаємо, до 20-річчя Союзної держави пропонувалося прийняти програму поглиблення інтеграції. Сторони розробляли 31 проект «дорожніх карт», але програма поки не прийнята. Президент Білорусії Олександр Лукашенко в вересні повідомив, що готовий продовжити інтеграцію республіки з Росією, однак для цього необхідна робота всіх існуючих проектів та інститутів в рамках Союзної держави.

Президенти Росії і Білорусії Володимир Путін і Олександр Лукашенко на цьому тижні провели переговори в Сочі. Москва погодилася дати кредит на $ 1,5 млрд, пан Путін визнав пана Лукашенка легітимним президентом.

Поделиться публикацией