ДЕРЖДЕП США СХВАЛИВ ПРОДАЖ ПОЛЬЩІ ОЗБРОЄНЬ НА 6 МЛРД. ДОЛ., ВКЛЮЧНО ТАНКИ M1A2 ABRAMS

Держдепартамент США повідомив, що дав дозвіл на можливий продаж Польщі 250 бойових танків M1A2 Abrams і відповідного обладнання на приблизну суму в 6 млрд. дол.

Управління військової співпраці Пентагону 18 лютого повідомило Конгрес про угоду, надіславши необхідні документи, йдеться у повідомленні зовнішньополітичного відомства.

Як повідомив Interfax, крім танків, у Польщу планується поставити 250 систем для нейтралізації саморобних вибухових пристроїв, 26 броньованих ремонтно-евакуаційних машин M88A2, 17 мостоукладачів M1110, кулемети M2 та M240, різні патрони та снаряди, засоби зв’язку та GPS, ремонтні набори та запчастини.

У Вашингтоні вважають, що ці озброєння підвищать можливість Польщі реагувати на нинішні та майбутні загрози, у тому числі діючи в рамках НАТО, і що польські військові без проблем зможуть використати американську зброю.

Наприкінці січня видання Defense News повідомляло, що Варшава і виробник танків M1A2 Abrams — компанія General Dynamics — очікують на перші поставки цієї техніки до Польщі в 2022 році. Видання нагадувало, що ЗС Польщі наразі озброєні німецькими танками 2A4 та 2A5, а польське командування має намір замінювати танки Т-72 та польські PT-91 на нові зразки техніки.

Поделиться публикацией