ДВОСТУПЕНЕВА РАКЕТА-НОСІЙ «АНТАРЕС», РОЗРОБЛЕНА ЗА УЧАСТЮ УКРАЇНСЬКОЇ СТОРОНИ, ВИВЕЛА НА ОРБІТУ ВАНТАЖНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ КОРАБЕЛЬ

11 серпня о 01 годині 01 хвилині за київським часом (10 серпня о 18:01 за північноамериканським східним часом) із Центру космічних польотів на острові Воллопс (штат Вірджинія, США) відбувся другий у 2021 році пуск ракети-носія середнього класу «Антарес». Ракета вивела на орбіту автоматичний вантажний транспортний корабель Cygnus, на борту якого 3724 кг корисного вантажу NASA для Міжнародної космічної станції.

Про це 11 серпня ц.р. повідомили в прес-службі Конструкторського бюро «Південне».

В повідомленні йдеться, що ракета-носій «Антарес» складається з двох ступенів. Основну конструкцію першого ступеня розробило ДП «КБ «Південне» та виготовило ДП «ВО ПМЗ» у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та iн. на замовлення корпорації Northrop Grumman (США).

Підготовку PH «Антарес», її випробування та пуск проведено за участю фахівців ДП «КБ «Південне», ДП «ВО ПМЗ» та НВО «Хартрон-АРКОС». Згідно з контрактом у Конструкторському бюро «Південне» в режимі реального часу здійснювали технічну підтримку пуску, приймання й оброблення телеметричної інформації. Українські фахівці в повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності.

У рамках програми «Антарес» українська сторона виконала весь комплекс робіт з проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для ракети-носія.

Космічний корабель Cygnus місії NG-16 отримав ім’я на честь Еллісона Онідзуки, американського астронавта гавайсько-японського походження, який загинув під час старту шатла «Челенджер».

Поделиться публикацией