ДАНІЛОВ ПОЯСНИВ ЯК ПРОХОДИТИМЕ МОБІЛІЗАЦІЯ

Набиратимуть необхідну кількість не за місяць й не за два, як пояснив секретар Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олексій Данілов, плани у військових на наступний рік.

Данілов назвав терміни призову пів мільйона українців за мобілізацією та закликав зберігати спокій, адже призов відбуватиметься упродовж року, а не за місяць чи два.

Про це повідомив Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки й оборони (РНБО), в ефірі «Українського радіо».

На наступний рік є таке бачення у військових. Остаточне рішення оголосять після затвердження нормативно-правових та стратегічних документів, які на сьогодні у стадії розроблення.

«Тому не треба зараз репетувати, що завтра усіх 500 тисяч треба буде призивати», — пояснив він.

Набиратимуть необхідну кількість не за місяць й не за два. На наступний рік такі плани у військових.

Данілов наголосив, що є потреби у ротації, адже значна кількість людей, які захищають країну, потребують певного відпочинку. Також він звернув увагу на те, що людям потрібно надати усі необхідні речі для виконання завдань, тому питання спорядження та фінансування залишається актуальним.

Секретар РНБО наголосив, що законодавство України мають виконувати всі без винятку, зокрема, не лише військовозобов’язані, а й військовослужбовці територіальних центрів комплектування (військкоматів). На його думку, практика відловлювання людей на вулицях повинна припинитися.

 

Поделиться публикацией