ДАНІЛОВ ДОРУЧИВ ІНТЕНСИФІКУВАТИ РОБОТУ ЩОДО ВИКОНАННЯ ДОЗ

Суб’єкти сектору безпеки і оборони України зобов’язані забезпечити належне виконання державного оборонного замовлення у поточному році.

На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час міжвідомчої наради з питання організації виконання рішення РНБО України від 18 лютого 2020 року «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 рік та 2021, 2022 роки», яка відбулася в Апараті Ради.

О. Данілов нагадав, що згідно з ухваленим документом у 2020 році на виконання ДОЗ передбачено фінансування у сумі 25,848 млрд грн, що на 16% більше, ніж у 2019 році. Секретар РНБО України також зазначив, що уряд утворив нове Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України, на яке покладено функції щодо координації ДОЗ.

О. Данілов звернув увагу окремих державних замовників, які взяли участь у нараді, на неприпустимо низькі темпи виконання ДОЗ.

Учасники міжвідомчої наради, у якій взяли участь, зокрема, представники державних замовників, Міністерства фінансів, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, ДК «Укроборонпром» обговорили стан виконання ДОЗ за 9 місяців поточного року, проблемні питання і пропозиції щодо їх вирішення.

За результатами обговорення представникам міністерств і відомств доручено інтенсифікувати роботу щодо виконання ДОЗ; забезпечити у поточному році постачання у повному обсязі військового озброєння та техніки за контрактами 2019-2020 років; врахувати проблемні питання виконання ДОЗ у поточному році під час корегування проєкту оборонного бюджету на 2021 рік.

ДОЗ має бути виконаний у повному обсязі не пізніше першої декади грудня поточного року.

Поделиться публикацией