ГСН ДЛЯ «НЕПТУНА», АВІАЦІЙНІ СИСТЕМИ РЕБ ТА РЛС, ТА ІНШІ НОВІ РОЗРОБКИ НВП «РАДІОНІКС»

НВП «Радіоникс» на «Зброя та Безпека 2018» представила нові активні головки самонаведення для ракет, підвісну систему РЕБ для Су-24 та багатофункціональний радар «Есмеральда».

Про це повідомляє сайт Defense Express.

Науково-виробниче підприємство «Радіоникс» є одним з найпотужніших в Україні розробником бортових радіолокаційних систем та оптико-електронного обладнання для ракет.

Як розповів директор НВП «Радіонікс» Станіслав Зав’ялов, багатофункціональна радіолокаційна система управління озброєнням «Есмеральда» призначена для застосування у зенітно-ракетних комплексах середньої дальності та винищувальній авіації, зокрема може застосовуватися на винищувачах Су-27 та МіГ-29.

ГСН, РЛС і системи РЕБ від Радіонікс

Її особливістю є використання кодованих фазоманіпульованих сигналів, збільшена дальність виявлення й супроводу цілей (90-160 км для повітряних цілей та 40-150 км для наземних/морських), а також можливість роботи з новими ракетами, що мають активні радіолокаційні головки самонаведення (АРГСН).

Також була представлена нова активна радіолокаційна головка самонаведення для ракет «повітря-повітря» та «земля-повітря» середньої дальності «Онікс» – Ка-діапазону (дальність пуску ракети – 60-80 км, дальність виявлення та захоплення цілі – 5-15 км) й АРГСН Х-діапазону (дальність виявлення і захоплення цілі до 20 км). Вони можуть бути використані у ракетах Р-27 (як старого покоління, так і модернізованих) та нових ракетах «повітря-повітря» калібру 200 мм.

ГСН, РЛС і системи РЕБ від РадіоніксАктивні радіолокаційні головки самонаведення для ракет «повітря-повітря» та «земля-повітря» середньої дальності Ка- та Х-діапазону від НВП «Радіонікс». Міжнародна виставка «Зброя та Безпека-2018». Фото: Defense Express

Варто нагадати, що компанія розробляє голівку самонаведення і для протикорабельної крилатої ракети «Нептун». Проте, даний зразок не був представлений на виставці, оскільки розробка тримається в секреті.

«Я думаю, що вона буде представлена на наступних виставках», – зазначив Станіслав Зав’ялов.

Ще однією новинкою, став бортовий комплекс індивідуального радіоелектронного захисту «Омут». Такий комплекс підвішується на військові літаки чи гелікоптери й, під час польоту, здатен придушувати радіолокаційні системи зенітних ракетних комплексів, винищувачів, а також активних і напівактивних голівок самонаведення ракет. Представлена на виставці модифікація «Омут-КМ» розроблена для оснащення надзвукових фронтових бомбардувальників Су-24 й почала розроблятися з 2014 року. У 2018 році новий комплекс РЕБ направлений на випробовування у ЗСУ.

ГСН, РЛС і системи РЕБ від РадіоніксПідвісний бортовий комплекс індивідуального радіоелектронного захисту «Омут-КМ» від НВП «Радіонікс». Міжнародна виставка «Зброя та Безпека-2018». Фото: Defense Express

Представлені на виставці вироби являються лише частиноб розробок НВП «Радіонікс». Компанія розробила РЛС управління озброєнням, різні системи для оснащення ракет та винищувачів, працює над розробкою оптико-електронної системи, ГСН різних видів (в тому числі й інфрачервоними та надвисокочастотними). Крім того, саме «Радіонікс», з 2008 року, призначений головним виконавцем модернізації СУО (система управління озброєнням) винищувачів Су-27, що стоять на озброєнні ЗСУ.

 

ukrmilitary

Поделиться публикацией