ГРУПА КОМПАНІЙ EVEREST СПРОСТУВАЛА ІНФОРМАЦІЙНІ ПОВІДОМЛЕННЯ АНОНІМНИХ АВТОРІВ ЩОДО ВІДМИВАННЯ ГРОШЕЙ

Група компаній Everest звертається до журналістської спільноти у зв’язку з розгорнутою на українських інтернет-ресурсах інформаційною кампанією проти нашої ділової репутації. Більше того, ці дії ймовірно мають на меті завадити процесу технологічного оновлення Збройних Сил України.

Про це йдеться у прес-релізі групи компаній Everest.

 

Зокрема, в групі компаній Everest стверджується, що неправдива інформація розміщуються анонімно, транслюється недостовірна інформація і має місце прагнення «посіяти недовіру до Everest серед наших партнерів і клієнтів, а також маніпулювати суспільною думкою».

У відповідь групи компаній Everest заявила наступне:

 

  • Група компаній Everest не є посередником в закупівлі засобів зв’язку для Нацполіції України та Міністерства оборони України і не укладала з цього приводу жодних контрактів (для цього в законодавстві визначені структури Укроборонпрому), не співпрацює з політиками і веде діяльність відповідно до міжнародних стандартів бізнес-етики.

 

  • Кримінальне впровадження, на яке посилаються невідомі автори, не відкривалось проти нашої компанії, а також немає жодного відношення до посадових осіб Групи компаній Everest.

 

  • Everest є прозорою компанією і працює виключно в правовому полі. Це підтверджують результати комплексної перевірки ГУ ДФС м. Києва за результатами діяльності у 2015 р. (Акт №292/26-15-14-02-04/38980356 від 01.07.2016), під час якої не було виявлено порушень законодавства.

 

  • Ми завжди відкриті правоохоронним органам, і тому, коли в рамках досудового розслідування слідчі затребували додаткові матеріали, ми надали всю необхідну інформацію. Законність всіх операцій підтверджена комплексною перевіркою за 2015 рік.

 

  • Також ми додатково надали всю інформацію за цей період до слідчих ДФС, що зняло всі питання, а також підтвердило відсутність будь-яких претензій з боку ДФС до нашої компанії.

 

Свідома маніпуляція фактами з боку редакцій, що розміщують цю інформацію підтверджується ще й тим, що жоден журналіст не звертався до представників Everest за коментарем під час підготовки цього матеріалу.

 

«Всі ці публікації не мають авторства, але вони намагаються нанести шкоди діловій репутації. Це руйнує довіру і до України, і до нас з боку іноземних партнерів. А отже ми не можемо не реагувати на це – юристи компанії вже вживають заходи, щоб притягнути до відповідальності тих, хто поширює брехливі твердження. Ми прекрасно розуміємо, що це вигідно тим, хто хоче, щоб Україна і її армія були слабкими. Але ми так не вважаємо і будемо діяти», – запевняє Юрій Пастухов, директор компанії Everest.

 

Група компаній Everest прагне забезпечити технологічну перевагу Збройних Сил України над супротивником. Це професійна і соціальна відповідальність організації. І саме ця позиція викликає неабиякий спротив. Тому закликаємо ЗМІ продемонструвати свою професійність та не поширювати анонімну інформацію без її перевірки.

 

Група компаній Everest – інтегратор інновацій у комерційному секторі та сфері національної безпеки й оборони. З 1992 року успішно реалізувала понад 500 проектів із розробки й впровадження передових інформаційних технологій, продуктів і сервісів. Технічні рішення, програмне забезпечення та обладнання Everest використовують підприємства різних галузей промисловості, фінансові, медичні установи, комунікаційні структури, Збройні сили України, Національна гвардія, Міністерство внутрішніх справ.

 

Everest співпрацює з компанією ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Туреччина) і з компанією Harris Corporation (США) з  питань інтеграції радіостанцій і телекомунікаційного обладнання в телекомунікаційну систему Збройних Сил України в рамках постачання обладнання зазначених виробників за державними контрактами.

Поделиться публикацией