ГРУЗИНИ ПРЕДСТАВИЛИ НОВИЙ ВАРІАНТ БРОНЕАВТОМОБІЛЯ DIDGORI

26 травня 2018 року на виставці озброєння на площі Свободи в Тбілісі у зв’язку зі 100-річчям проголошення незалежності Грузії, в числі іншого, був вперше публічно продемонстровано новий “пікапоподібний” варіант відомого грузинського бронеавтомобіля Didgori з колісною формулою 4х4, виробленого державним військовим науково-технічним центром “Дельта” міністерства оборони Грузії. Таку інформацію повідомив Військовий навігатор України 28 травня ц.р.

Повідомляється, що даний варіант Didgori виконаний на базі броньованої медичної евакуаційної машини AMEV на основі конструкції бронеавтомобіля Didgori 2. Як відомо, медичні машини AMEV поставлялися Саудівській Аравії. Сімейство бронеавтомобілів Didgori використовує шасі комерційного пікапа Ford F-550 з колісною формулою 4х4. Виробництво бронеавтомобілів Didgori, організовано на виробничому майданчику, що знаходиться під управлінням НТЦ “Дельта” підприємства “Тбілавіамшені” (Тбіліський авіаційний завод).Новий варіант бронеавтомобіля Didgori призначений в основному для розвідки і патрулювання, має місткість п’ять чоловік і оснащений вантажним відсіком в задній частині. Вантажний відсік є швидкознімним (на декількох болтах) і може бути замінений відсіком з озброєнням або з обладнанням. Довжина машини зменшена на 0,6 м в порівнянні з AMEV (довжина якої була 6553 мм, а габаритна ширина 2393 мм). Бронекорпус, як і у машини AMEV, виконаний з рознесеною системою бронювання і має забезпечувати круговий рівень балістичного захисту BR7 + за європейським стандартом EN1063 (рівень BR7 – захист від посиленої кулі 7,62 × 51 мм патрона НАТО з дистанції 10 м) (на AMEV бронекорпус був виконаний з сучасної особливо міцної сталевої броні Armox 500T + шведської компанії SSAB). Оголошене впровадження елементів протимінного захисту.

Новий варіант грузинського бронеавтомобіля Didgori, представлений державним військовим науково-технічним центром “Дельта” міністерства оборони Грузії. Тбілісі, 26.05.2018 (с) scout-thedeaddistrict.blogspot.com

Поделиться публикацией