ГПУ ОГОЛОСИЛА ЕКС-ГЛАВІ МІНОБОРОНИ САЛАМАТІНУ ПРО ПІДОЗРУ В ЗАПОДІЯННІ УКРАЇНІ ЗБИТКІВ НА 560 МЛН ДОЛ

Генеральна прокуратура України оголосила екс-міністру оборони Дмитру Саламатіну про підозру в участі у злочинній організації екс-президента Віктора Януковича, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах і державній зраді.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

«Департаментом міжнародно-правової співпраці ГПУ оголошено підозру колишньому міністру оборони України Саламатіна Д.А. про участь у складі злочинної організації В. Януковича, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем та вчинення державної зради в інтересах Російської Федерації, підрив обороноздатності, державній та економічній безпеці України шляхом здійснення навмисних дій, спрямованих на витіснення України з світових ринків зброю на користь РФ «, — написав він.

Згідно з даними ГПУ, умисні дії Саламатіна зі зриву контрактів між державним підприємством «Харківське конструкторське бюро машинобудування імені О.О. Морозова», державним підприємством «Антонов», державним підприємством «СВТФ» Прогрес «і Міноборони Республіки Ірак на поставку, обслуговування і ремонт військової техніки завдав Україні збитків на суму в 560 млн доларів.

Нагадуємо, Дмитро Саламатін очолював Міністерство оборони України в 2012 році. 8 лютого 2012 року він замінив на цій посаді Михайла Єжеля, і займав його до відставки Кабміну 24 грудня 2012 року. 25 грудня 2012 року Саламатін був призначений радником Віктора Януковича.

Кримінальну справу проти ряду екс-міністрів оборони України, в числі яких Павло Лебедєв, Дмитро Саламатін та інші, а також начальників Генштабу, було розпочато в 2014 році. Тоді до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості про вчинення колишнім керівним складом Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних сил України кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Поделиться публикацией