ГЛАВА «УКРОБОРОНПРОМУ» І.ФОМЕНКО: «ДЛЯ НАС КРИТИЧНО ВАЖЛИВО МАТИ ЧІТКІ УЯВЛЕННЯ ПРО ОБСЯГИ ЗАМОВЛЕНЬ МІНОБОРОНИ»

Держоборонзамовлення (ДОЗ)-2020 було ухвалено у квітні цього року, а контракти почали укладати відповідно у травні – таким чином, п’ять місяців були втрачені. Водночас для нас критично важливо мати чіткі уявлення про обсяги замовлень Міноборони та підготовлені до укладення контракти до кінця року.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» розповів в.о. генерального директора державного концерну «Укроборонпром» Ігор Фоменко.

Керівник концерну також зазначив, що «Укроборонпром» хотів би брати участь у підготовці ДОЗ, оскільки є багато нюансів організації виробництв, які військове відомство може не взяти до уваги.

Він навів приклад ситуацію із замовленням для ЗСУ ракетних комплексів РК-360 МЦ «Нептун» є показовою. «На даний час контракту немає, хоча ми чули бажання замовити один дивізіон «Нептунів», а сам ракетний комплекс прийнятий на озброєння. Є й інший блок питань – розробки й створення нової військової техніки, відкриття НДДКР. Без чітких позицій Генштабу та Міноборони, без наміру замовити таку техніку, без інвестицій військового відомства ми не можемо реалізовувати такі роботи.

На жаль, проблема із ДОЗом існує, і вона поки не розв’язана» — зазначив І.Фоменко.

Співбесідник агентства додав, що концерн вже тривалий час співпрацює із приватним сектором.

«Наприклад, той же ДержККБ «Луч» або холдингова компанія «Артем» дуже результативно співпрацюють із приватним підприємством «Радіонікс», який розробив та постачає сучасні головки самонаведення для ракет. Інше наше підприємство – ХКБМ імені Морозова – провело конкурс, який виграло підприємство “Фрегат” і після укладення контракту з МОУ буде законтрактований. При цьому зробило це прозоро через відкритий прозорий конкурс – Завод «Фрегат» як переможець поставить 15 башт для бронетранспортерів БТР-4», — розповів глава «Укроборонпрому».

Поделиться публикацией