ГЕНШТАБ ЗСУ ЗАПУСТИВ ПРОЄКТ З МОДЕРНІЗАЦІЇ СИСТЕМИ КОМАНДУВАННЯ, УПРАВЛІННЯ ТА ЗВ’ЯЗКУ ЗСУ

В ЗСУ започатковано проєкт «Ситуаційна обізнаність» Трастового фонду НАТО з модернізації системи командування, управління та зв’язку ЗС України (Situational Awareness project kicks off in the framework of NATO-Ukraine C4 Trust Fund).

Як повідомив Генштаб ЗСУ на своїй сторінці в ФБ, 4-5 листопада відбулось установче засідання в рамках проєкту «Ситуаційна обізнаність» Трастового фонду НАТО з модернізації системи командування, управління та зв’язку ЗС в Центрі забезпечення миротворчої діяльності та реалізації міжнародних договорів ЗС України.

Згідно з повідомленням, делегація експертів НАТО на чолі з представником штаб-квартири НАТО Герардом Елзінгою ознайомили групу експертів управління розвитку автоматизації ЗС України на чолі із заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенантом Родіоном Тимошенком з програмними засобами Альянсу щодо ситуаційної обізнаності.

У рамках реалізації завдань Трастового фонду, фахівці Агенції НАТО з питань зв’язку та інформації провели презентацію програмних засобів JOCWatch, JCHAT та iGeoSIT та обговорили питання щодо розгортання програмних засобів на визначених об’єктах ЗС України.

«Застосування цих програмних продуктів дозволить у перспективі поліпшити взаємосумісність ЗС України з відповідними системами збройних сил країн-членів Північноатлантичного альянсу», – відзначив заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Родіон Тимошенко.

Поделиться публикацией