ГЕНШТАБ ЗСУ ВНІС ЗМІНИ У РОБОТУ ВІЙСЬКОВИХ ЧЕРЕЗ КАРАНТИН

Генеральний штаб Збройних Сил України готує військовослужбовців до можливої епідемії нового коронавірусу. Серед військових проводять навчання з приводу COVID-19, санаторії ЗСУ готують для переобладнання у медичні центри, а в роботу самих армійців внесли ряд змін.

Про ряд обмежень у роботі військовослужбовців через епідемію коронавірусу повідомила 18 березня ц.р. повідомила пресслужба Генштабу ЗСУ в Facebook.

Зокрема Генштаб ЗСУ ввів наступне:

– заборони службових відряджень посадових осіб до органів військового управління та поїздок за кордон;

– дозволу державним службовцям (за окремим рішенням) виконувати службові обов’язки за місцем проживання з дотриманням вимог чинного законодавства України щодо збереження державної таємниці та недопущення витоку службової інформації;

– забезпечення дотримання санітарно-гігієнічних вимог у службових приміщеннях (на робочих місцях), здійснювати постійне їхнє провітрювання та моніторингу стану здоров’я підлеглого особового складу;

– обмеження проведення службових нарад та заходів колективної підготовки;

– організації та забезпечення безумовного виконання Плану заходів щодо недопущення занесення і поширення у військових частинах Збройних Сил України випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої корона вірусом #COVID2019.

За наказом в Міністерства оборони України в ЗСУ визначили які медичні заклади при військових частинах зможуть приймати інфекційних хворих. Згідно з ним, якщо у серед військових масово пошириться коронавірус, військові санаторії в Україні переведуть в якості медичного закладу на роботу в суворому протиепідемічному режимі.

У всіх самих військово-медичних закладах провели навчання з приводу поширення COVID-19. У разі поширення епідемії, для військовослужбовців підготували обсерваційні зони.

Також у ЗСУ будуть перевіряти військових, що прибувають з-за кордону. Після повернення з відпусток вони обов’язково проходять медичний огляд. Якщо ознак захворювання в низ не виявлять, військовослужбовці пройдуть двотижневу самоізоляцію, з наданням згоди-зобовязання негайно повідомляти у разі погіршення стану здоров’я.

«Визначено шляхи евакуації пацієнтів і особливості евакуаційних заходів хворих військовослужбовців та санітарні транспортні засоби (у тому числі для аероевакуації) для перевезення особового складу Збройних Сил України з підозрою на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом COVID-19. Створено необхідний запас медико-санітарного, господарчого майна, дезінфекційних, необхідних лікарських засобів та засобів індивідуального захисту для медичного персоналу закладів охорони здоров’я Збройних Сил України» — передає пресслужба ЗСУ.

В районі проведення ООС також проводили з переведення медичних підрозділів на роботу в карантинний режим. Серед особового складу ЗСУ та  у шести контрольних пунктах в’їзду-виїзду в районі ООС регулярно проводять температурний скрині. Для цього ЗСУ передали  42 інфрачервоних пірометри.

Поделиться публикацией