ГЕНКОНСТРУКТОР ЛІТАКОБУДУВАННЯ УКРАЇНИ СПРОСТУВАВ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ПЕРЕДАЧУ КОНСТРУКТОРСЬКОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ РОСІЇ

Генеральний конструктор літакобудування України Дмитро Ківа в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» спростував інформацію про передачу конструкторської документації Росії, яку було озвучено на 112-му каналі у «вечірньому праймі» 15 серпня журналістом Дмитром Гордоном. За словами Ківи, він працює в Азербайджані, надає консультації з авіаційних програм, які не пов’язані із проектуванням літаків. Ківа також додав, що свого часу, одразу після його звільнення російська сторона запропонувала йому працювати в одному з КБ, але він відмовився.

Колишній керівник ДП «Антонов» наголосив, що обіймаючи посади радника президента компанії «Азербайджанські Авіалінії» та радника президента компанії – авіаційного перевізника вантажів «Silkway», він останнім часом займався аналітичною роботою, зокрема, підготовкою бізнес-плану та варіантів організації авіаційного виробництва. Він також зауважив, що не розуміє кому і навіщо потрібно паплюжити його ім’я, хіба що для переведення уваги громадськості зі стану фірми «Антонова».

Дм.Ківа залишається генеральним конструктором літакобудування України – керівництво «Укроборонпрому» звільнило Ківу як генерального конструктора ДП «Антонов», але урядову постанову 2006 року про призначення його на цю посаду не Кабінет міністрів України не анулював. Крім того, Дм.Ківа є діючим академіком Національної академії наук України та Героєм України.

Поделиться публикацией
-->