ГЕНЕРАЛ США ХОДЖЕС ВВАЖАЄ, ЩО ПРИБЛИЗНО ЧЕРЕЗ 10 ДНІВ ВІЙНА В УКРАЇНІ ДОСЯГНЕ КУЛЬМІНАЦІЇ

Генерал США у відставці, колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес заявив, що приблизно через десять днів у Росії вичерпаються можливості атакувати Україну. Але є умова – Захід має продовжити і навіть прискорити свою підтримку. Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу MSNBC, повідомив Інтерфакс.

«У них немає трьох речей: у них немає часу, людської сили, і я думаю, що у них немає боєзапасу. Приблизно через 10 днів, і це моя оцінка, якщо припустити, що ми, Захід, не тільки продовжуватимемо, а й прискоримо постачання всього, чого потребують українці, щоб знищити російську артилерію, ракетні установки та пускові установки крилатих ракет – якщо припустити, що ми це робимо, я думаю, що за наступні 10 днів Росія досягне своєї кульмінації, що означає, що вони не зможуть продовжувати атаки», — пояснив генерал.

При цьому Ходжес назвав ситуацію, що склалася у війні «гонкою».

«Це гонка… Україна може пережити росіян, якщо ми зможемо прискорити та розширити постачання необхідної зброї. У росіян закінчуються сили, боєприпаси та час. Зараз саме час тримати ногу на газі», — такий запис він зробив на своїй сторінці у Твіттері.

Поделиться публикацией