ГЕНЕРАЛ НАЗАРОВ ВИНЕН В ЗАГИБЕЛІ ДЕСАНТНИКІВ У ЗБИТОМУ ІЛ-76 — РЕЗУЛЬТАТИ ЕКСПЕРТИЗИ

За словами адвоката загиблих десантників, результат експертизи однозначний.

Генерал-майор Віктор Назаров міг і повинен був вжити заходів, що забезпечують безпеку літака Іл-76, який був збитий терористами в Донбасі, але не зробив цього.

Про це йдеться до таких результатів прийшла судова комісійна військова експертиза, написав на своїй сторінці в Facebook адвокат родичів загиблих десантників Віталій Погосян.

«Відповідь на основне питання однозначна: дії посадових осіб штабу АТО на чолі з начальником штабу генерал-майором Назаровим, які здійснювали планування та операції з перевезення зведеної парашутно-десантної роти літаками Іл-76 14 червня 2014 р знаходяться в причинному зв’язку з настанням тяжких наслідків, що призвели до загибелі військовослужбовців, членів екіпажу, втрати озброєння, військової техніки та іншого військового майна», — зазначив Погосян.

Він додав, що наступне засідання по Назарову призначено на 14:30 24 вересня. Чи не ньому відбудуться судові дебати.

Нагадаємо, генерал Назаров був засуджений за службову недбалість за загибель літака Іл-76 в Луганському аеропорту на 7 років, зараз подав апеляцію, вирок не винесено. Також є одним з фігурантів справи про Іловайськ, щодо нього зареєстровано окреме провадження, як і по іншим керівникам, але це справа досі до суду не надійшла.

Поделиться публикацией