ГЕНЕРАЛ ВПС США РОЗПОВІВ ПРО ОСОБЛИВОСТІ АВІАБОМБ, ЯКІ ОТРИМАЛА УКРАЇНА

Повітряні сили України можуть використати високоточні авіабомби JDAM-ER проти військ РФ. Максимальна дальність польоту авіабомби становить 72 км. За рахунок набагато потужнішої боєголовки ЗСУ зможуть знищувати більші об’єкти на кшталт мостів чи укріплень.

Про це 7 березня ц.р. повідомив Фокус, посилаючись на заяву генерала ВПС США та командувач ВПС США в Європі та Африці Джеймса Хекера виданню The War Zone.

Дальність польоту авіабомб становить 72 км (40 миль), але навіть цього буде достатньо, щоб загрожувати російським військам, зазначає автор. Генерал Джеймс Хекер заявив про передачу Україні нового типу боєприпасів.

«Ми щойно передали в Україну високоточні боєприпаси, які мають збільшену дальність дії і працюють трохи далі, ніж бомба з гравітаційним скиданням, які також мають систему наведення. Це нещодавня можливість, яку ми змогли їм дати, ймовірно, за останні три тижні», — сказав генерал під час круглого столу симпозіуму Асоціації Повітряно-космічних сил.

Хекер підтвердив, що йдеться саме про JDAM-ER.

Наразі невідомо, яким чином українські сили інтегрували розумні боєприпаси на платформи. При цьому генерал Хекер заявив, що JDAM-ER в Україну передали в обмеженій кількості, щоб можна було завдати кількох ударів.

 

Поделиться публикацией