В 2018 РОЦІ УКРАЇНІ ВАЖЛИВО ЗОСЕРЕДИТИСЯ НА СТВОРЕННІ ЄАСУ – ДИРЕКТОР ЦДАКР

В 2018 році Україні важливо зосередитися на створенні єдиної автоматизованої системи управління (ЄАСУ) ЗСУ та продовжити активне переоснащення армії на нові засоби зв’язку.

Про це заявив керівник Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння (ЦДАКР) Валентин Бадрак, коментуючи інформагентству «Оборонно-промисловий кур’єр» прийняття Держбюджету-2018. За його словами, це вимагає рівень наявних загроз та аналіз темнів і якості переозброєння українського війська.

Аргументуючи свою позицію В.Бадрак зазначив, що створення ЄАСУ ЗСУ, за оцінками експертів ЦДАКР, здатне на 40% покращити реагування на військові атаки та підготуватися до реагування на потенційний наступ ворожих російських військ. Він додав, що «ЄАСУ може суттєво знизити втрати особового складу ЗСУ під час зіткнень та вогневих атак українських підрозділів». Керівник ЦДАКР наголосив, що збільшення боєздатності військ за рахунок переозброєння новими танками, артилерійськими системами чи іншими видами озброєнь і військової техніки «обійдеться державі у рази дорожче, ніж створення та впровадження ЄАСУ».

На переконання експерта, у питанні розробки і створення ЄАСУ Україна «вже стикалася з низкою проблем та невдач, однак має усі можливості та потенціал реалізації цього вкрай важливого завдання». В тому числі мали та мають місце факт, коли військові менеджери відсувають це завдання з переліку найбільш вагомих пріоритетів переозброєння ЗСУ.

Він також додав, що профільні фахівці вважають, що рівень автоматизації управління в ЗСУ не перевищує 30%, і це є викликом розвитку ЗСУ як інституту стримування.

Поделиться публикацией