В ІНДІЇ ІМОВІРНО ВИРОБЛЯТИМУТЬ РОСІЙСЬКУ ЗБРОЮ

Після зустрічі міністрів оборони Індія та москва розробляють план місцевого виробництва російського військового обладнання та запчастин.

Про це 5 травня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на Defence News.

Зазначається, що міністр оборони Індії Раджнат Сінгх та його російський колега сергій шойгу зустрілися 28 квітня на полях саміту Шанхайської організації співробітництва, під час якої вони обговорили військові зв’язки, а також промислове партнерство між двома країнами.

Міністерство оборони Індії повідомило, що міністри обговорили участь російської оборонної промисловості в економічній ініціативі уряду Індії «Зроби в Індії», спрямованій на збільшення внутрішнього виробництва.

Індія залежить від москви на 60% у своїх закупівлях зброї, і уряд прем’єр-міністра Нарендри Моді намагається створити з росіянами спільні підприємства для розвитку індійської промисловості.

Обидва міністри також обговорили «мир та безпеку» в регіоні та підтвердили свою відданість зміцненню партнерства між двома країнами, зокрема в оборонній галузі, повідомили в міноборони Індії.

У той же час Індійські експерти сумніваються в тому, що дана угода призведе до початку повноцінної співпраці. Вона швидше за все обмежиться лише допомогою москви в локалізації на території Індії виробництва запчастин для російського обладнання.

Поделиться публикацией