В ІЗРАЇЛІ УСПІШНО ВИПРОБОВУЮТЬ БОРТОВУ ЛАЗЕРНУ СИСТЕМУ

Прес-служба Міноборони Ізраїлю повідомляє про успішне завершення першої фази випробувань нової бортовий високопотужними лазерної системи.

Про це 23 червня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

«Управління досліджень і розробок міністерства оборони спільно з концерном Elbit Systems і ВПС Ізраїлю успішно здійснили перехоплення декількох БПЛА з використанням бортової системи потужного лазерного зброї (HPL-WS). Перехоплення БПЛА здійснювався на різних відстанях і висотах польоту », — йдеться в повідомленні.

У відомстві підкреслюють, що «на літак було встановлено потужний лазерна збройова система, яку раніше перевірили за кількома сценаріями, успішно перехопивши і знищивши всі БПЛА, запущені під час випробувань».

Здатність перехоплювати і знищувати загрози в повітрі є новаторською і передбачає стратегічні зміни в протиповітряної оборони Ізраїлю. Революційна серія випробувань була проведена на полігоні в центрі країни.

Оборонне відомство обґрунтовано констатує:

«Ізраїль є однією з перших країн у світі, які досягли і продемонстрували такі можливості бортовий лазерної системи великої потужності. Перша серія випробувань є початковим етапом багаторічної програми по розробці лазерної системи для захисту від різних загроз на великій відстані. Цей метод повітряного перехоплення має багато переваг, включаючи низьку вартість, здатність ефективно перехоплювати загрози на великих відстанях і висотах незалежно від погодних умов, а також здатність захищати великі території ».

Авіаційна потужний лазерна система доповнить ізраїльську багаторівневу протиракетну оборону, яка включає в себе системи «Залізний купол», «Праща Давида», «Хец» ( «Стріла») і значно підвищить ефективність ППО проти існуючих і майбутніх загроз в регіоні.

Поделиться публикацией