В ЧОРНЕ МОРЕ УВІЙШОВ ВИСОКОШВИДКІСНИЙ КОРАБЕЛЬ ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКИХ СИЛ США

Моніторингова група “Майдану закордонних справ”, “Інституту Чорноморських стратегічних досліджень” та редакції BlackSeaNews повідомляє, що 14 вересня 2019 року близько 17:30 в Чорне море увійшов швидкісний транспортно-десантний корабель США USNS Yuma (T-EPF-8).

Про це 16 вересня ц.р. повідомив Військовий навігатор України.

Американський корабель USNS Yuma (T-EPF-8) — високошвидкісне транспортне судно класу Spearhead. Заходить в Чорне море втретє за поточний рік передає портал Marine Traffic, що відслідковує рух кораблів.

Кораблі цього типу призначені для перекидання військ, вантажів та військової техніки, включаючи танки M1 Abrams.

Мета у судна в Чорному морі — невідома. Скоріш за все, зараз він прямує до Грузії.

Раніше він заходив у територіальні води України 28 червня, доставляючи техніку на військові навчання Sea Breaze-2019.

Наступного разу USNS Yuma заходив у Чорне море 13 липня. Тоді він відвідав румунську Констанцу, грузинський Поті і болгарську Варну.

У свою чергу росіяни в паніці заявили, що Чорноморський флот РФ відстежує швидкохідне військово-транспортне судно “Юма” ВМС США, яке напередодні ввечері увійшло в акваторію Чорного моря.

“Призначеними черговими силами і засобами Чорноморського флоту здійснюється безперервне спостереження за американським судном”, – йдеться в повідомленні Національного центру управління обороною РФ.

USNS Yuma – восьмий за рахунком експедиційний швидкохідний транспорт-катамаран класу Spearhead. Спущений на воду в 2016. Довжина 103 метра, ширина 28,5 метрів.

Швидкість – 43 узла (80 км/год)

Повна водотоннажність 2400 тонн. Може взяти на борт більше 300 морських піхотинців і близько 550 тонн різного спорядження, в тому числі бойову техніку і танки. Осадка близько 4 метрів, що дозволяє діяти на мілководді. Є вертолітний майданчик.

Катамаран виглядає дуже незвично для нашого ока. Він зроблений з легкого алюмінієвого сплаву і спеціально не фарбується.

Поделиться публикацией