В УКРОБОРОНПРОМІ ПЛАНУЮТЬ ОРГАНІЗУВАТИ ЛІЦЕНЗІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО БТР-4 — AMR

ержавний концерн «УКРОБОРОНПРОМ» проводить переговори із кількома потенційними партнерами щодо ліцензійного виробництва бронетранспортера БТР-4 8Х8 в Південно-Східному регіоні Азії.

 

Про це, як повідомляє Defense Express, неназваний представник Концерну заявив регіональному спеціалізованому виданню Asian Military Review (AMR).

 

Останнім досягненнями концерну у згаданому регіоні є замовлення у 2014 році Корпусом морської піхоти Збройних Сил Індонезії перших п’яти БТР-4, які були передані замовнику у вересні 2016 року у рамках проекту заміни застарілих БТР-50 ПК, що перебувають на озброєнні морської піхоти та були отримані від України наприкінці 1990 років.

 

БТР-4, які були передані Корпусу морської піхоти, розроблені ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова» , оснащені автоматичною гарматою ЗТМ-1 калібру 30 мм та спареним гранатометом АГС-17 калібру 30 мм. Окрім цього, бронетранспортер оснащений фільтровентиляційною установкою для захисту екіпажу від зброї масового знищення.

 

«Ми сподіваємось продовжити наші партнерські відносини з Тайландом та рештою країн регіону, які мають досвід експлуатації нашої продукції. Ми знаємо про велику потребу у модернізації бойових машин в регіоні. Частину цієї техніки було виготовлено в Україні», — заявив Asian Military Review представник »ДК Укроборонпром»

 

Відомо, що Сухопутними військами Таїланду у період з 2008 по 2011 рік було поставлено понад 200 виготовлених в Україні БТР-3Е1.

 

Раніше Defense Express повідомляв що Державний концерн «Укроборонпром»10 грудня 2017 року поставив до Таїланду партію з п’яти основних бойових танків «Оплот» в рамках контракту на постачання 49 танків, який було підписано у 2011 році.

 

Поделиться публикацией