В УКРАЇНІ УСПІШНО ПРОЙШОВ ВИПРОБУВАННЯ БРОНЕАВТОМОБІЛЬ «КОЗАК-2»

На загальновійськовому полігоні Збройних сил України поблизу Житомира пройшли випробування броньованого автомобіля «Козак-2», який планується до постановки на озброєння армійських підрозділів, повідомила 13 березня прес-служба командування Десантно-штурмових військ ЗСУ у своєму Facebook.

Випробування, зокрема, проводилися на танкодромной смузі перешкод, де на бездоріжжі перевірялася надійність та експлуатація бронеавтомобіля у складних умовах місцевості.

«Після цього у танковому вогневому містечку воїнами-десантниками була практично перевірена броня та захисне скло бронеавтомобіля Козак-2. Зокрема, військовослужбовці вели по машині вогонь з автоматів, снайперської гвинтівки та кулеметів Калашникова з різних відстаней. Результат — позитивний», — йдеться у повідомленні.

 

Присутній на випробуваннях командувач ДШВ ЗСУ генерал Михайло Забродський зазначив, що даний зразок бойової техніки зарекомендував себе як надійний броньований автомобіль з високою прохідністю, і додав, що найближчим часом можливе надходження бронеавтомобілів «Козак-2» та «Козак-2М1» на озброєння десантно-штурмових підрозділів.

Раніше в Україні завершили випробування модернізованих зенітних комплексів «Куб» і «Тор». Повернення комплексів на озброєння протиповітряної оборони Сухопутних військ підвищить потенціал ЗСУ та української системи протиповітряної оборони.

 

Як повідомлялося, нові українські бойові машини — реактивна система залпового вогню «Верба» і пускова установка для реактивних систем «Вільха» почали виробляти на Шепетівському ремонтному заводі (ШРЗ); передбачається, що перші штатні підрозділи української армії, озброєні новими системами, будуть сформовані вже цього року.

 

Поделиться публикацией