В УКРАЇНІ СТВОРЮЮТЬ НОВІ ВІЙСЬКОВІ ЧАСТИНИ НА ТЛІ ОЧІКУВАНОГО ПОСТАЧАННЯ ТАНКІВ — НАЄВ

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що в  Україні створюють нові військові частини на тлі очікуваного постачання західних танків.

«Звичайно, нам потрібна велика кількість західних танків. Вони набагато кращі за радянські зразки і можуть допомогти нам просунутися. Ми створюємо нові військові частини. І від їх боєготовності залежатимуть наші подальші дії. Тому допомога Заходу є надзвичайно важливою», — наголосив Наєв  в коментарі CNN.

За його словам, українським військовим необхідно навчитися користуватися новою технікою.

«Весь підрозділ має бути оснащений однаковою машиною, тому цілий батальйон, наприклад, має бути оснащений БМП Bradley, або Leopard — якщо ми їх отримаємо», — додав генерал-лейтенант.

Як заначив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, рішення про надання Україні танків не ухвалили здебільшого через небажання Німеччини. Після засідання новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вже наказав провести ревізію парку танків Leopard, як тих, що стоять на озброєнні бундесверу, так і тих, які ще перебувають у виробників.

Консенсусу щодо надання Україні танків Leopard 2 досягнуто і їх нам все ж посталять, заявив 22 сiчня представник ГУР МОУ України Андрій Юсов. Однак, за його словами, зараз відбуваються перемовини про те, як публічно подати відповідну інформацію.

«За останній рік вільний світ пройшов тектонічні кроки й зміни у розумінні ситуації в Україні, сприйняття Росії та готовності допомагати Україні. Все, що ми бачимо по допомозі щодо засобів протиповітряної, протиракетної оборони й бронетехніки – це вже прорив», – сказав Юсов в ефірі телемарафону.

За його словами, попри відсутність публічного рішення про передачу танків, Україна їх отримає. Консенсус, як зазначив Юсов, вже сформований.

«Загальна позиція партнерів щодо необхідності перемоги України вже сформована, а для цього точно потрібні танки, зокрема танки Leopard 2», – додав Юсов.

Поделиться публикацией