В УКРАЇНІ СТВОРИЛИ СУЧАСНУ СИСТЕМУ УПРАВЛІННЯ ВОГНЕМ «СИНТЕЗ»

Українська компанія «Інтерпроінвест» представила передову вітчизняну систему стабілізації та управління вогнем «Синтез».

Повідомляє Defence Express.

Розробка, що може бути встановлена на будь-які бойові модулі легкої броньованої техніки та стаціонарні вогневі точки для охорони периметру, була презентована під час міжнародної виставки «Зброя та Безпека-2018».

«Синтез» може використовуватися на будь-яких українських бойових модулях, не залежно від калібру основного (включаючи й перспективні) і додаткового озброєнь, а також на закордонних БМ. Він призначений для ураження броньованих цілей, вогневих точок, живої сили противника та стрільби по повітряних цілях.

 

Крім компонентів управління зброєю, пристрій також має трьохосеву систему стабілізації гармати та систему спостереження з використанням будь-яких оптичних приладів. Це дозволяє вести ефективний вогонь по цілях під час руху та забезпечити автоматичний захват та безперервне супроводження від 5 цілей. За цими параметрами «Синтез» перевершує будь-які аналоги, які на даний момент є в Україні й здатен конкурувати з передовими зразками закордонних країн.

Так, на заводських випробуваннях і стрільбах на полігоні, під час стрільби в русі на гусеничній техніці, був продемонстровані високий процент попадання. Відзначається, що на відстані в 1,5 км, при стрільбі в русі, відсоток влучень по цілях склав понад 50%.

Пристрій розроблено на новій цифровій елементній базі, яка відповідає сучасним світовим стандартам. Управління системою здійснюється за допомогою дистанційного модуля, який передає кодований сигнал на відстані до 100 метрів. Це виключає його перехоплення ворогом. При цьому переносний пульт керування дозволяє оператору управляти бойовим модулем встановленим на бронетехніці навіть знаходячись в окопі чи бліндажу.

Ще однією перевагою розробки «Інтерпроінвест» є спрощена система управління, яка не вимагає від оператора спеціальних навичок, уся інформація розташована на моніторі та пульті управління командира та навідника.

 

190226 Sintes 1

Поделиться публикацией