В УКРАЇНІ СТВОРИЛИ ВІТЧИЗНЯНІ ДИМОВІ ШАШКИ

В Україні створили вітчизняні димові шашки УДШ-У, які нещодавно пройшли державні випробування на одному з полігонів Львівщини.

Про це повідомив Директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих у себе на сторінці у Facebook.

Зразок озброєнь, що раніше не виготовлявся в Україні, було розроблено фахівцями компанії «НВПП «Спаринг-Віст Центр».За результатами державних випробувань було підтверджено заявлені розробником характеристики вітчизняного піротехнічного засобу.

Димові шашки УДШ-У в похідному та передбойовому положенні Фото: Defense Express

Як і раніше випробування відбулись відповідно до програми та методик державних випробувань дослідного зразка, що були спеціально розроблені фахівцями Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних Сил України.

Вітчизняні димові шашки, що створили в Україні, як і їх аналоги призначені для маскування різноманітних об’єктів у разі необхідності приховання їх від розвідувальних засобів противника.

До таких об’єктів відносяться наприклад наплавні мости, переправи через водні перешкоди по яким забезпечується пересування техніки у визначений район.

Також димові шашки можуть використовуватися для прикриття руху техніки та особового складу, тоді вони можуть бути встановлені на техніку.

Окрім шашок у військах використовують спеціальні димові гранати, призначення яких – подача сигналів, вказівки місця посадки, маскування бойових дій одиночних солдатів і підрозділів в ближньому бою. У навчанні граната може використовуватися для імітації горіння бойової техніки

Поделиться публикацией