В УКРАЇНІ РОЗРОБИЛИ БОЄПРИПАС ДЛЯ СКИДУ З FPV-ДРОНІВ

В Україні розробили шрапнельний боєприпас для скиду з FPV-дронів. Як повідомив портал “Мілітарний”, розробкою та виготовленням займаються волонтери з проєкту «Сталеві Шершні». Волонтери займаються виробництвом «дронів-камікадзе», скидів до квадрокоптерів та іншого обладнання.

Повідомляється, що новий боєприпас має механічний носовий наколювач. Діаметр корпусу становить 63 мм та вага в повністю зібраному вигляді становить 800 г. «Трохи роздали хлопцям для бойових випробувань. Чекаємо на Зворотний зв’язок», – розповіли розробники. Цей тип боєприпасів, з уражаючими елементами, призначений для боротьби з живою силою противника. Усередині боєприпасу знаходяться уражаючі елементи на кшталт сталевих кульок. Військові вже почали проводити випробування скидання шрапнельного боєприпаса на полігоні. За словами розробників, для завдавання ударів за допомогою нових шрапнельних боєприпасів оператори БПЛА використовуватимуть тактику пікірування. Нова тактика дає змогу використовувати FPV-безпілотники по кілька разів. Шляхом цього вони мають перестати бути таким витратним матеріалом.

Оператори дронів типу FPV (First Person View) напряму бачать картинку, яку знімає БПЛА, і такі дрони з функцією FPV доступні навіть у бюджетному сегменті. First Person View-коптер зазвичай роблять подібним на швидкісний спортивний, але при цьому він розрахований під більше навантаження. Керується він виключно пультом керування за допомогою зображення курсової камери.

Поделиться публикацией