В УКРАЇНІ НАЛАГОДИЛИ ВІДНОВЛЕННЯ ГАУБИЦЬ M777

Сили логістики Збройних Сил України налагодили відновлення 155-мм буксованих гаубиць M777. Про це йдеться в повідомленні Командування сил логістики.

Серед технологій, що застосовують фахівці з ремонту за напрямком діяльності, зварювання титанових поверхонь пошкоджених артилерійських систем. До цього про ремонт М777 силами Збройних Сил України не повідомлялося.

М777 – це гаубиця 155-мм калібру з ручним заряджанням та скорострільністю до п’яти пострілів за хвилину. Залежно від типу використовуваного снаряда, гаубиця має дальність стрільби від 24 до 30 кілометрів. Гаубиця вироблялася компанією BAE, яка планує перезапустити її виробництво. Відновлення виробництва пов’язане зі збільшеним попитом на гаубиці М777, які використовуються як Збройними Силами України, так і Армією та Корпусом морської піхоти США. Наразі, найбільшим оператором британських гаубиць виступають Сполучені Штати, які мають на озброєнні понад 1200 гаубиць цього типу. Крім того, як повідомляють у BAE Systems, зацікавленість у придбанні М777 виявляють й інші європейські та азійські країни, а також Канада та Австралія, які пожертвували свої гаубиці для України.

 

Поделиться публикацией