В УКРАЇНІ З 3 ГРУДНЯ ПОЧИНАЮТЬСЯ ЗБОРИ РЕЗЕРВІСТІВ І ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИХ

В Україні з понеділка, 3 грудня, починаються масштабні зборові заходи з резервістами і військовозобов’язаними. Як повідомила прес-служба Міноборони, будуть проведені збори, як у складі бригад (до 15 діб), так і в складі навчальних центрів (до 20 діб). Передбачається, що заходи встигнуть завершити до новорічних свят.

 

«Введення правового режиму воєнного стану в тому числі передбачає уточнення завдань Збройних Сил України та Сил територіальної оборони. Однією зі складових підготовки Збройних Сил до відсічі збройної агресії є підготовка людських резервів», — йдеться в повідомленні.

 

Вказується також, що мобілізація буде проводитися тільки у випадку відкритої агресії РФ, але тоді до ЗСУ призиватимуться не тільки ті особи, які перебувають на зборах, але й усі резервісти та військовозобов’язані, які приписані до комплектування Збройних Сил.

 

У Міноборони також повідомили про те, що в областях, де введено воєнний стан передбачаються масові збори з військовозобов’язаними територіальної оборони тривалістю до 10 діб. Під час зборів буде проведено бойове злагодження бригад і батальйонів тероборони для підготовки до захисту своїх областей.

 

Після атаки Росії в районі Керченської протоки, в результаті якої прикордонна служба ФСБ захопила три українських кораблі з 24 моряками на борту, у десяти областях України ввели воєнний стан терміном на 30 днів.

Поделиться публикацией