В УКРАЇНІ ЗНИЩЕНО ВІДСТАВНОГО ГЕНЕРАЛ-МАЙОРА ВІЙСЬКОВО-ПОВІТРЯНИХ СИЛ РФ

ЗСУ знищили в небі України відставного генерал-майора військово-повітряних сил РФ Канамата Боташева.

Про це 24 травня ц.р. повідомив Цензор.нет.

Інформацію про загибель льотчика підтвердили три колишні підлеглі Канамата Боташева, які підтримували з ним зв’язок після закінчення служби

В повідомленні йдеться, що К. Боташев — найвищий за заванням льотчик, про загибель якого стало відомо. До виходу у відставку він був командиром авіаційного полку. Участь у повітряних боях настільки високопоставленого офіцера може говорити як про те, наскільки складні завдання Москва ставить перед військовими пілотами, так і брак висококласних фахівців.

У неділю 22 травня генштаб збройних сил України заявив, що у небі над Луганською областю було збито російський штурмовик Су-25. Пілот не встиг катапультуватися. Один із колишніх товаришів по службі Боташева підтвердив що в Україні відставний генерал виконував завдання саме на Су-25.

Боташев мав клас льотчика-снайпера. За даними міноборони Росії, підготовка такого льотчика займає 10-12 років і коштує приблизно 8 млн доларів. Яким чином 63-річний генерал у відставці опинився за штурвалом Су-25 в Україні, незрозуміло.

Поделиться публикацией