В УКРАЇНІ ВИПРОБУВАЛИ СИСТЕМУ КОЛЬЧУГА ПІСЛЯ РЕМОНТУ

Укроборонпром готовий відновити виробництво сучасних комплексів типу Кольчуга на потужностях своїх підприємств.

Державне підприємство Укроборонсервіс презентувало комплекс радіотехнічної розвідки Кольчуга-КЕ, який був відновлений підприємством після тривалого простою.

Про це Укроборонпром повідомив 27 травня.

Зокрема, директор Укроборонсервісу Володимир Воронін розповів, що мета демонстрації комплексу Кольчуга-КЕ — підтвердження його готовності до виконання бойових завдань.

«Ми готові поставити цей комплекс Міністерству оборони України, надати гарантії його працездатності і взяти на себе зобов’язання щодо подальшого технічного обслуговування в разі, якщо наші військові вирішать придбати цей комплекс. Також, у разі необхідності, ми готові почати ремонт інших комплексів РТР цього типу, які вже стоять на озброєнні Збройних сил України і запропонувати свій варіант модернізації», — зазначив директор.

В Укроборонпромі нагадали, що станції радіотехнічної розвідки Кольчуга проводилися на ДАХК Топаз в Донецьку. Після захоплення Росією Донбасу підприємство було евакуйовано в Запорізьку область. Концерн готовий відновити виробництво сучасних комплексів типу Кольчуга на потужностях своїх підприємств.

Поделиться публикацией