В УКРАЇНІ ВИПРОБУВАЛИ БРОНЕАВТОМОБІЛЬ «НОВАТОР» ІЗ БОЙОВОЮ ТУРЕЛЛЮ НА ДИСТАНЦІЙНОМУ КЕРУВАННІ

В Україні успішно випробували 10-місний спеціалізований бронеавтомобіль «Новатор», який має бойову турель із кулеметом на дистанційному керуванні. Про це йдеться на сторінці приватного підприємства оборонно-промислового комплексу «Українська бронетехніка» у Facebook.
На ньому встановлений бойовий модуль «ТАВРІЯ-14,5» із кулеметом калібру 14,5 мм (КПВТ) з боєкомплектом в 200 патронів. «Ця турель за допомогою новітньої та унікальної системи управління озброєнням, яка включає високоякісну систему стабілізації, забезпечує можливість захоплювати та супроводжувати цілі, а також вести точний вогонь в русі. БМ «ТАВРІЯ-14,5» обладнаний оптико-електронним модулем, який дозволяє виявляти цілі на відстані понад 5 кілометрів як вдень, так і вночі», ‒ зазначили в компанії. Як вказують розробники, рівень бронезахисту бойового модулю відповідає рівню НАТО — STANAG 1.
«Українська бронетехніка» також працює над постачанням і випробуванням кількох систем радіоелектронної боротьби купольного типу для захисту бронеавтомобілів від загрози БПЛА.

Поделиться публикацией