В УКРАЇНУ ПРИЇДУТЬ ТРИ СЕНАТОРИ США ЩОБ ПІДКРЕСЛИТИ ВАЖЛИВІСТЬ УКРАЇНИ ЯК СТРАТЕГІЧНОГО СОЮЗНИКА

У п’ятницю, 14 лютого, в Україну приїдуть три сенатори США, які планують зустрітися з президентом Володимиром Зеленським, щоб підкреслити важливість України як стратегічного союзника США після того, як Зеленський опинився в центрі запеклого процесу імпічменту президента Дональда Трампа.

Про це 13 лютого ц.р. повідомив портал DT,UA.

«Відносини США і України зараз важливі як ніколи», — заявили сенатори-республіканці Рон Джонсон, Джон Баррассо і сенатор-демократ Кріс Мерфі у своїй заяві в середу, оголошуючи про свою поїздку, повідомляє Reuters.

«Майбутнє України важливо для Сполучених Штатів, і ми повинні переконатися, що Україна знає, що ми розглядаємо її як стратегічного союзника», — сказали вони.

Джонсон і Мерфі останній раз зустрічалися із Зеленським у Києві 5 вересня, коли уряд займався рішенням Трампа заморозити майже 400 мільйонів доларів військової допомоги. Джонсон є головою, а Баррассо і Мерфі є членами підкомітету Сенату з питань співробітництва у сфері європейської безпеки і регіональної безпеки.

Мерфі сказав журналістам на прес-конференції у Вашингтоні з Джонсоном 10 вересня, що українські чиновники не мають повного розуміння того, чому гроші можуть бути утримані, і що вони піднімали це питання на кожній зустрічі під час своєї поїздки.

Це рішення і телефонна розмова Трампа з українським лідером та його обговорення стали центральними для розслідування, яке призвело до імпічменту Трампа в Палаті представників під керівництвом демократів в кінці минулого року.

Очолюваний республіканцями Сенат виправдав Трампа минулого тижня. Його захист стверджував, що гроші були затримані через корупцію в Україні, а не для тиску на Зеленського. Трамп наполягав, що його розмова із Зеленським була»ідеальною».

Демократи стверджували, що Трамп затримав гроші, щоб чинити тиск на Зеленського, щоб той провів розслідування стосовно колишнього віце-президента Джо Байдена, суперника Трампа в його переобранні в цьому році, і сина Байдена, Хантера Байдена, який був у раді директорів.

Поделиться публикацией