УКРАЇНА ІМОРІВНО ОТРИМАЄ ОБЛАДНАННЯ, ЯКЕ ДОЗВОЛИТЬ ПЕРЕТВОРЮВАТИ АВІАЦІЙНІ БОЄПРИПАСИ НА «РОЗУМНІ БОМБИ»

Адміністрація Джо Байдена планує відправити до України новітнє електронне обладнання, яке дозволить перетворювати авіаційні боєприпаси на «розумні бомби» JDAM з високою точністю ураження.

Про це 15 грудня ц.р. повідомив портал Chas.news, посилаючись на The Washington Post.

Як пише видання, поки невідомо чи схвалив запропоновану передачу цієї технології схвалив сам Байден або один з головних його радників із питань національної безпеки.

Також джерела не уточнили, чи будуть українські сили використовувати комплекти на літаках чи наземному озброєнні, а також яке саме озброєння в українському арсеналі планується модернізувати.

Joint Direct Attack Munition (JDAM) — комплект обладнання на основі технології GPS, що перетворює звичайні бомби  кориговані боєприпаси. Випускається з 1997 року компанією Boeing.

JDAM являє собою комплект із крил, що кріпляться в середній частині бомби, і хвостового блоку, який має кероване оперення, що дозволяє бомбі маневрувати. Там же знаходиться комп’ютер з навігаційним устаткуванням.

Бомби обладнані комплектом JDAM спрямовуються до цілі інтегрованою інерційною системою наведення у парі з GPS-приймачем поліпшеної точності, що забезпечує їм заявлену дальність дії у 28 км від точки скидання. Кругове імовірне відхилення показане на випробуваннях, становить 11 метрів.

 

Поделиться публикацией