В США ВВАЖАЮТЬ, ЩО ДИСТАНЦІЙНО КЕРОВАНІ МАШИНИ ПОВИННІ ЙТИ ПОПЕРЕДУ ТЕХНІКИ, ЯКОЮ УПРАВЛЯЮТЬ ЛЮДИ

Збройні сили США будуть отримувати роботанки в прискореному режимі. Міноборони США оголосило про початок закупівель бойової техніки в рамках програм RCV-light і RCV-medium.

Про це 13 січня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

В американському військовому командуванні вважають, що дистанційно керовані машини повинні йти попереду техніки, якою управляють люди, — таке рішення забезпечить повноцінну розвідку боєм, мінімізуючи втрати особового складу. При цьому управляти безлюдній технікою будуть екіпажі бойових машин, що йдуть позаду.

У 2017 році Міноборони США оголосило про намір створити обмежену кількість машин, які будуть використовуватися як експериментальна техніка. Перші повністю боєздатні прототипи безпілотної бронетехніки повинні були з’явитися до 2022 року, але вчора стало відомо, що американська армія має намір прискорити програму.

Згідно з контрактами, компанія QinetiQ надасть американській армії чотири дослідні зразки RCV-light, а Textron — стільки ж одиниць RCV-medium. Бойова техніка повинна бути передана для випробувань уже до кінця 2021 року, а до 2023 року військове командування має намір чітко розуміти можливості роботанков, після чого буде прийматися рішення про перехід до серійного виробництва нової техніки.

Про те, які саме моделі роботанков будуть поставлені армії, поки не повідомляється. Раніше компанія Textron презентувала бойову машину Ripsaw M5, позиціонуючи її як претендента в програмі RCV-light. При цьому новина про контракт на офіційному сайті QinetiQ містить фото гусеничного шасі з бойовим модулем, оснащеним стрілецьким озброєнням.

 

Поделиться публикацией