В РФ У ЛИХОМАНЦІ ШУКАЮТЬ ЗАХИСТ КОРАБЛІВ ЧФ РФ – ЗНОВУ ЗАХОПЛЕНО ЗВЕРНУЛИ УВАГУ НА НОВУ РОЗРОБКУ ІРАНУ

У черговий раз повернемося до теми захисту кораблів флоту від таких нових загроз, як безекіпажні катери-камікадзе (БЕК). Як приклад грамотного підходу ідеально виступає найновіший іранський ракетний катамаран «Шахид Сулеймані». Так пишуть в ТГ-каналах противника.

«Або ми згодом просто втратимо Чорноморський флот (або можливості його використання), або хтось почне напружувати свої дві паралельні звивини», — вказують пропагандисти.

Нагадаємо, що Іран представив новий безпілотний ракетний корвет-катамаран «Шахід Сулеймані» 07 вересня 2022 року.

Судно стало найбільшим у своєму класі, іранський корабель уперше оснастили вертикальними комірками для запуску ракет. Як повідомляло видання The War Zone, іранський корвет став першим судном, яке отримало вертикальні осередки для пуску ракет та другим судном-катамараном.

До того ж, «Шахід Сулеймані» маневреніший за інші кораблі такого класу — на ньому встановлені чотири силові агрегати. Місцеві ЗМІ вказували, що корабель здатний запускати ракети «земля-повітря» з дальністю близько 150 км, в той час як попередні версії кораблів мали дальність таких ракет лише 32 км. Інше озброєння включає протикорабельні ракети, ймовірно, Ghadir (із дальністю 300 км) і Nasr (35-90 км), одноствольну 30-мм автоматичну гармату й чотири роторні гармати.

Крім однієї 30-мм турелі та чотирьох 20-мм дистанційно керованих турелів, встановлених на верхній палубі, аналогічні установки змонтовані навіть у прихованих осередках над ватерлінією біля корми катамарану.

Очевидно, що єдино можливим призначенням турелей, що тут розташовані, є протидія БЕК, які будуть цілитися в найбільш уразливу зону. «Але щоб аналогічні рішення із встановленням турелів хоча б по бортах з’явилися на вітчизняному флоті, мабуть, потрібно імпортувати адміралів безпосередньо з Ірану», — додав російський ТГ-канал.

.

Поделиться публикацией