В РФ СТВОРИЛИ НОВУ РАКЕТУ ПОДВІЙНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Стратегічні ядерні сили Росії стають досконалими і ефективніше. Нова важка міжконтинентальна балістична ракета «Сармат» проходить фінальні випробування перед надходженням у війська.

Про це 28 травня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

Віце-прем’єр російського уряду Юрій Борисов 21 травня заявив, що пандемія COVID-19 не вплинула на підготовку до проведення льотних випробувань міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) «Сармат», вони будуть проводитися в певні генконструктором і Міноборони РФ терміни.

В рамках Державної програми озброєння російської кооперацією промисловості завершується створення нового ракетного комплексу шахтного базування з рідинної важкої ракетою РС-28 «Сармат». Кидкові випробування нової ракети завершилися в 2018 році. Комплекс отримає широкий спектр бойових блоків, в тому числі гіперзвукових нового покоління, і надійде на озброєння ракетних військ стратегічного призначення (РВСП) в 2021 році. Зауважимо, призначений переважно для «Сармата» гіперзвукової комплекс «Авангард» вже несе чергування в ДОМБРОВСЬКИЙ ракетної дивізії

 

Поделиться публикацией