В РФ РОЗРОБИЛИ НОВИЙ ПІДВОДНИЙ БЕЗПІЛОТНИК

У Росії повідомили про розробку нового підводного безпілотника «Суррогат», який імітує акустичний портрет підводного човна.

Про це 6 вересня ц.р. повідомив Мілітарний.

Російський конструктор з “Центрального конструкторского бюро морской техники” (ЦКБ МТ) «Рубин», на умовах анонімності повідомив про створення безпілотного підводного апарату «Суррогат», який може імітувати акустичну сигнатуру підводного човна, пише TRT. Апарат переданий для проходження випробувань.

Заявлено, що цей великий імітатор підводного човна, оснащений літій-іонною батареєю, здатний діяти до 15-16 годин, причому весь цей час він буде відтворювати маневрування субмарини, в тому числі на великих швидкостях руху.

Удосконалення акустичних систем дозволяє все більш впевнено імітувати акустичний портрет підводного човна з точністю, достатньою для «обману»авіаційних і корабельних комплексів виявлення, а в перспективі – і стаціонарних систем. – заявляють розробники.

Роботизовані підводні платформи можуть використовувати методи пошуку цілей, недоступні звичайним субмаринам. Так, малорозмірні безпілотні апарати складно знищити через малі розміри та маневреність.

Більш того, знищення безпілотного апарату може бути економічно невигідним через непорівнянності вартості безпілотника і атакуючого боєприпасу, – запевняють розробники даного апарату.

Поделиться публикацией