В РФ РОЗЛЮЧЕНІ ГОТОВНІСТЮ ІЗРАЇЛЮ НАДАТИ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ Й ПОГРОЖУЮТЬ РУЙНУВАННЯМ МІЖДЕРЖАВНИХ ЗВ’ЯЗКІВ

16 жовтня міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай закликав свою країну визначитися з позицією у російсько-українській війні та надати Україні військову допомогу. На це відреагували у Москві. Заступник очільника Радбезу Дмітрій Мєдвєдєв пригрозив Єрусалиму руйнуванням міждержавних зв’язків.

«Ізраїль начебто зібрався постачати зброю київському режиму. Дуже необачний крок. Він зруйнує усі міждержавні відносини між нашими країнами, — пише Мєдвєдєв на своєму Tg-каналі. — Я вже не говорю про те, що бандерівські виродки як були нацистами, так і залишилися ними. Достатньо подивитися на символіку їх сучасних посіпак. Якщо їм постачати зброю, тоді Ізраїлю вчасно оголосити Бандеру та Шухевича своїми героями».

Відносини Єрусалима та Москви дали тріщину ще раніше. 2 травня російського посла викликали в МЗС Ізраїлю після слів міністра закордонних справ РФ Сєргєя Лаврова про те, що «затяті антисеміти, як правило, євреї». Там цю заяву назвали «непробачною, скандальною, а також жахливою історичною помилкою».

Поделиться публикацией