В РФ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ВИПРОБУВАННЯ НОВІТНЬОЇ РАКЕТИ «ОТВЕТ»

Фрегат Тихоокеанського флоту Російської Федерації «Маршал Шапошников» у Японському морі виконав пуск ракети новітнього протичовнового комплексу «Ответ», яка успішно уразила підводну ціль.

Про це 15 грудня ц.р. повідомив «Лівий берег», посилаючись на повідомлення російських ЗМІ та Міністерство оборони РФ.

У міністерстві розповіли, що корабельний протичовновий ракетний комплекс «Ответ» призначений для ураження підводних човнів. Для запуску протичовнових ракет використовуються універсальні пускові установки, які дозволяють застосовувати крилаті ракети «Оникс» і «Калибр».

Раніше, 29 листопада, фрегат «Адмірал Горшков» виконав новий випробувальний пуск гіперзвукової ракети «Циркон» із Білого моря на відстань понад 400 км. Попередній пуск ракети «Циркон» «Адмірал Горшков» виконав 18 листопада з морської мішені з Білого моря. Ціль була уражена прямим потраплянням. У жовтні російські військові випробували «Циркон» з підводного човна.

Протичовновий комплекс «Ответ» складається з протичовнової керованої ракети, стрільба якої ведеться з універсальних пускових установок 3С-14. У головній частині ракети знаходиться малогабаритна самонавідна протичовнова торпеда. Максимальна дальність стрільби ракетою комплексу у варіанті для надводних кораблів – 40 км.

Поделиться публикацией