В РФ ПОКАЗАЛИ ПЕРСПЕКТИВНУ РЕАКТИВНУ УСТАНОВКУ РОЗМІНУВАННЯ

На навчання у Росії «Кавказ-2020» показали перспективну реактивну установку розмінування УР-15 «Метеор».

Про це 24 вересня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на ЗМІ Росії.

Розробка установки ведеться на заміну УР-77 «Метеорит», це перша публічна демонстрація нової машини.

Нині на озброєнні Інженерних військ Росії стоять машини УР-77 «Метеорит», розроблені ще в першій половині 1970-х років. У військах ці машини отримали прізвисько «Змій Горинич».

УР-77 створена на базі самохідної гаубиці 2С1 «Гвоздика» і серійно вироблялась з 1978 року. При довжині 7,9 метра, ширині 2,9 метра і висоті 2,5 метра установка масою 15,5 тонни здатна розвивати швидкість до 60 кілометрів на годину. Запас її ходу складає до 500 кілометрів по шосе і до 250 кілометрів по пересіченій місцевості.

Основним озброєнням «Змія Горинича» є два заряду розмінування УЗ-67 або УЗП-77. Кожен заряд здатний виконати в протитанковому мінному полі прохід шириною до шести метрів і довжиною до 90 метрів. Розмінування здійснюється шляхом підриву заряду, вибухова хвиля якого здатна активувати міни на полі.

Під час розмінування машина вистрілює дві ракети, які витягують «рукава», наповнені вибуховою речовиною. Після падіння на землю «рукава» вибухають, підриваючи міни поблизу.

Повне розмінування не гарантовано, оскільки заряди не можуть підірвати міни з детонаторами дворазового натискання, розтяжки, а також пристрої з інфрачервоними або магнітними детонаторами.

Перспективна машина УР-15 виконана на базі бойової машини піхоти БМП-3. Машина оснащена електромеханічною трансмісією та отримала комплекс активного захисту «Афганит». Крім того, на УР-15 змонтована дистанційно керована кулеметна установка. Інші подробиці про машину не уточнюються.

 

Поделиться публикацией