В РФ ПЕРШИЙ ПОЛІТ ЗДІЙСНИВ НОВОЗБУДОВАНИЙ ТУ-160М

У Росії здійснив перший політ новозбудований стратегічний бомбардувальник Ту-160М.

Про це 13 січня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на пресслужбу Об’єднаної авіабудівної корпорації.

Повідомляється, що з аеродрому Казанського авіаційного заводу, 12 січня, здійснив свій перший політ, перший виготовлений з нуля з 1990-х років, стратегічний ракетоносець у оновленій модифікації Ту-160М.

Політ проходив на висоті 600 метрів і тривав близько 30 хвилин. Екіпаж з льотчиків-випробувачів для перевірки стійкості та керованості літака у повітрі виконав ряд маневрів.

Для відтворення виробництва бомбардувальника було відновлено технологію вакуумного зварювання титанових виробів, відновлено виробництво агрегатів планера літака, сформовано кооперацію підприємств промисловості в галузі металургії, авіабудування, машинобудування та приладобудування.

У рамках виконання програми за державним контрактом було оцифровано конструкторську документацію на літак Ту-160М.

Будівництво літака відбувається на Казанському авіаційному заводі імені С.П. Горбунова, що є філією ПАТ «Туполєв». Ракетоносець зберіг зовнішній вигляд, але створювався на новій технологічній базі. Для цього бомбардувальника виготовляють нову серію двигунів НК-32, які дозволять збільшити дальність польоту на тисячу кілометрів.

На Ту-160М встановлюється нове пілотажно-навігаційне обладнання, бортовий комплекс зв’язку, система управління, станція радіолокації та комплекс радіоелектронної протидії.

Контракт на постачання десяти літаків у новій модифікації Ту-160М загальною вартістю 160 млрд рублів було підписано 25 січня 2018 року. Раніше у міноборони Росії повідомляли про плани замовити 50 таких машин.

Поделиться публикацией