В РФ НА УПЕРЕДЖЕННЯ ЗАЛЯКУЮТЬ НАСЕЛЕННЯ ЩОДО ПОШИРЕННЯ ПРАВДИ ПРО УЧАСТЬ ЗС У ВІЙНІ ПРОТИ УКРАЇНИ

В РФ каратимуть за заклики до мітингів проти «спеціальної військової операції»

Зокрема, в РФ це називають «поширенням фейків та дискредитацію Збройних сил», що визначено двома різними порушеннями, і система покарання по відношенню до них відрізняється.

Так «Російська газета» оприлюднила два закони — поправки до КК та КоАП, які вводять покарання для тих, хто хоче «оббрехати та дискредитувати дії російських солдатів».

«Прийняті закони спрямовані насамперед на протидію поширенню хибної інформації про використання Збройних сил Російської Федерації», — наголосив член Асоціації правників Росії Антон Бібаров-Государев.

«За публічне поширення явно неправдивої інформації про використання Збройних сил РФ одночасно вводиться кримінальне покарання. Громадянам, які опублікували під виглядом достовірних повідомлень явно неправдиву інформацію про спеціальну військову операцію будуть загрожувати або великі штрафи (від 700 тисяч до 1,5 мільйона рублів), або інші покарання. Скажімо: примусові роботи терміном до трьох років або позбавлення волі на той самий термін».

«Якщо ж громадянин робить будь-які громадські дії, створені задля дискредитацію використання Збройних сил РФ з метою захисту інтересів нашої держави та її громадян, то вперше його покарають по КоАП. Другий раз — якщо комусь з першого разу стане не ясно, наскільки недоречні та аморальні його дії, — настане вже кримінальна відповідальність. Каратимуть, наприклад, за заклики до мітингів проти спеціальної військової операції. Практика вже напрацьовується. Люди, які виходять на мітинги, не розуміють головного: вони так не своє миролюбство показують, а висловлюють підтримку тим, хто стріляє у наших солдатів. Це неприйнятно».

Поделиться публикацией