В РФ ЗРС С-550 ПРОЙШЛА ДЕРЖАВНІ ВИПРОБУВАННЯ ТА ЗАСТУПИЛА НА БОЙОВЕ ЧЕРГУВАННЯ

Нова російська зенітна ракетна система (ЗРС) С-550 успішно завершила державні випробування та заступила на бойове чергування.

Про це 29 грудня повідомило джерело, близьке до Міноборони РФ.

«ЗРС С-550 успішно завершила державні випробування. Перша бригада С-550 заступила на бойове чергування», — процитував його слова ТАСС.

 

Також джерело уточнило, що ЗРС С-550 є абсолютно новою мобільною системою стратегічної ПРО, яка не має аналогів і може вражати космічні апарати, бойові блоки міжконтинентальних балістичних ракет, гіперзвукові цілі на висотах у кілька десятків тисяч кілометрів.

 

При цьому співбесідник висловив переконання, що в результаті появи ЗРС С-550 в РФ вибудовується глибокоешелонована система ППО-ПРО, в основі якої зенітні ракетно-гарматні комплекси «Панцир» (на низьких висотах), ЗРС далекої дії С-350, С-400, С -500 та С-550 у космосі.

 

У той же час, офіційного підтвердження цієї інформації немає – то ж може бути черговий PR-проект Росії, як Су-57, танк «Армата», безпілотник «Охотник», військово-транспортний літак Іл-112В та інші.

 

Як відомо, 9 листопада ц.р. міністр оборони Росії Сергій Шойгу анонсував створення вітчизняних зенітно-ракетних систем С-550, виступаючи на селекторній нараді з керівним складом ЗС РФ.

Поделиться публикацией