В РФ ЗАЯВИЛИ ПРО ПЛАНИ ВІДНОВЛЕННЯ ВИРОБНИЦТВА ЯДЕРНИХ БАЛІСТИЧНИХ РАКЕТ СЕРЕДНЬОЇ ТА МАЛОЇ ДАЛЬНОСТІ

Росія прагне відновити виробництво балістичних ракет малої та середньої дальності, які будуть використовувати ядерні боєголовки. Про це заявив президент РФ Путін під час відеоконференції з членами ради безпеки 28 червня.

За словами Путіна, такий крок пов’язаний з тим, що США без офіційного виходу з договору РСМД розпочали розробку ракет з дальністю понад 500 км у складі наземних тактичних систем.

Саме через це, наразі Росія планує дати власну відповідь на ці дії з боку США та відновити виробництво ракет середньої та малої дальності, аби підготуватись до провокаційних дій з боку США та НАТО.

Також він наголосив на недавніх навчаннях США та Данії, коли ВМФ США спільно з гвардією армії Данії провели навчальне розгортання ракетного ударного комплексу Mk.70 PDS на острові Борнгольм. Тоді, Міністерстві оборони Королівства Данії зазначили, що розгортання системи є навчаннями американських підрозділів, і це ніяк не пов’язано зі збільшенням морської загрози у Балтиці.

Також за словами Путіна, США вже розгорнули ці системи на Філіппінах, що ставить Росію у не дуже вигідне положення.

Треба зазначити, що своєю чергою, представники Пентагону та НАТО наголошують на те, що Росія вже давно має ракети, які порушують договір РСМД, оскільки максимальна дальність польоту ракети 9М729 до ракетного комплексу «Искандер» значно більша.

Саме прийняття Росією ракети 9М729 на озброєння, і стало виходом США з цього договору та початком розробки власних систем.

Поделиться публикацией