В РФ ВИГОТОВИЛИ ПАРТІЮ БАГАТОЦІЛЬОВИХ ВИНИЩУВАЧІВ СУ-30СМ2

Російський Іркутський авіаційний завод виготовив та передав міноборони Росії партію багатоцільових винищувачів Су-30СМ2.

Про це 3 липня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на російські медіа.

Передані літаки – частина третьої партії винищувачів, побудованих Іркутським авіаційним заводом в рамках контракту 2020 року на поставку 21 винищувача цього типу.

Виробник не називає кількість літаків у партії. Проте, імовірно, вона складається з чотирьох літаків, два з яких вже готові до відправки та ще два – уже на завершальному етапі підготовки.

Судячи із лівреї, нанесеної на нові борти, винищувачі Су-30СМ2 будуть передані до складу авіації ВМФ Росії. Імовірно, до 4-го морського штурмового авіаполку, котрий дислокується у місті Черняховськ.

За словами представників заводу-виробника, нові машини отримали удосконалений комплекс бортового радіоелектронного обладнання. Завдяки ньому, зокрема, збільшилась дальність виявлення та розпізнавання повітряних цілей.

До складу озброєння винищувачів також інтегрували нові високоточні засоби ураження повітряних, наземних та морських об’єктів на дальності кілька сотень кілометрів, перелік яких не розкривається. Імовірно, йдеться про інтеграцію керованих авіаційних бомб УМПК.

 

Поделиться публикацией