В РФ ВВАЖАЮТЬ, ЩО СПІЛЬНІ ДІЇ У ВІДПОВІДЬ МОСКВИ І МІНСЬКА НА РОЗМІЩЕННЯ ВІЙСЬК НАТО НА УКРАЇНІ ПОВИННІ ЗАБЕЗПЕЧИТИ БЕЗПЕКУ ЯК РФ ТА РБ

У Кремлі заявляють, що спільні дії у відповідь Москви і Мінська на розміщення військ НАТО на Україні повинні забезпечити безпеку як Росії, так і Білорусії.

Про це 27 вересня ц.р. повідомив портал «ВПК Новости».

«Це ті дії, які забезпечать безпеку наших двох союзних держав», — заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання журналістів, якими можуть бути відповідні заходи Росії і Білорусії на розміщення військ НАТО на Україні.

«Тема потенційного розширення військової інфраструктури НАТО на території України неодноразово згадувалася президентом Путіним, і президент Путін говорив, що це знаходиться за межею тих самих» червоних ліній «, про які він неодноразово говорив», — сказав Пєсков.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що разом з президентом Росії Володимиром Путіним домовилися спільно приймати відповідні дії на розміщення військ НАТО на Україні.

Білоруське державне агентство «Белта» повідомило, що Лукашенко в понеділок приймає доповідь від керівництва силового блоку Білорусії по обстановці на держкордоні. «Особливу увагу українській ділянці — що ми там будемо робити? Ви бачите, вони туди, в Україні, тягнуть натовські війська. Під видом навчальних центрів вони створюють фактично бази, бази Сполучені Штати створюють на Україні. Ясно, що нам треба на це реагувати» , — сказав Лукашенко.

Поделиться публикацией